Молците са едни от често срещаните вредители в домакинството.  Те

...
Молците са едни от често срещаните вредители в домакинството.  Те
Коментари Харесай

Най-добрият начин да се отървете трайно от молците у дома

Молците са едни от постоянно срещаните вредители в семейството.  Те са най – неприятните посетители, идват неканени и постоянно не желаят да си потеглят. Ние обаче ще ви покажем няколко лесни и налични метода, с които може да ги прогоните един път за постоянно. Без повече унищожени облекла, храни, килими, платове и така нататък Вижте кои са методите.

Може да стартираме с това, че е хубаво преди да поставите облеклата с отминаващ сезон в някой закътан ъгъл, да се уверите, че те са изцяло чисти. Молците обичат платовете с лекета. Също по този начин, когато към този момент ги приберете настрани, опитвайте се понякога да ги изваждате и изтупвате. По този метод, в случай че към този момент са снесли яйца, ще ги отстраните от облеклата си.  Друг способ при към този момент снесени яйца е да опаковате засегнатите платове в пликове и да ги поставите във фризера за две денонощия. Това сигурно ще попречи на яйцата да се излюпят и ще предотврати повторната поява на тези по този начин нежелани посетители.
 Есенни врагове и вредители на стайните растения – по какъв начин да ги обезпаразитите най-добре Есенни врагове и вредители на стайните растения – по какъв начин да ги обезпаразитите най-добре
Знаем, че всяка промяна на сезоните води до смяна на климатичните условия, а това от своя страна няма по какъв начин да не се отрази на растенията...

Съществуват редица химически препарати за унищожаването на молци. Ако обаче не желаете да процедирате по този метод, постоянно може да се обърнете към натуралните съставки. В такива случаи изключително оказват помощ лавандула, карамфил, канела, камфорово дърво и други. Опаковайте в торбички от плат и оставете в дрешника или на мястото, където са се открили вредителите.

Ако забележите молци по храната (обикновено атакуват сушените плодове), хубаво е да си вземете поука и в никакъв случай да не ги оставяте без капак. По – добре използвайте буркани или съд, който може да се затваря.

Препоръчително е да се направи главно разчистване на местата, които са засегнали молците, защото има огромна възможност да са снесли яйца, на които може би няма да обърнете внимание. За задачата използвайте разтвор от гореща вода, сапун и оцет. Наблегнете да ъглите. След това оставете да се проветри за известно време. Една от най – старите предписания за прогонване на тези вредители е нафталина. Внимавайте с него, тъй като е рисков за човешкото здраве.

Запомнете, налага се постоянно да почиствате местата, които са желани от молците. Използвайте прахосмукачка, не пропускайте ъглите и след  това забърсвайте с влажна забрадка, напоена с евкалиптово или лавандулово масло.
 Най-ефективните естествени способи за предотвратяване на зелето от вредители Най-ефективните естествени способи за предотвратяване на зелето от вредители
През август зелето е съвсем узряло. Но през този интервал има доста вредители, които са в положение да съсипят реколтата. За да я отбраните...

Препарати, които могат да са ви от употребява са следните:

Райд – има го във вид на кошничка с препарат. Окачва се в дрешника и се подменя на несъмнено време.

Клинес – продава във флакони. Нанася се непосредствено върху облеклата, без да поврежда материята им. След като сте ги напръскали може да преминете към съхранението им в пликове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР